Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, care vă aflați pe teritoriul Republicii Lituania,

Publicat:Tue, 24/03/2020 - 17:23

Vă informăm despre faptul că Departamentul lituanian pentru Migrație a luat decizia ca cetățenii străini care vor depăși perioada de ședere în perioada carantinei și nu vor avea posibilitatea din motive explicabile să părăsească teritoriul Republicii Lituania, nu vor fi sancționați. Însă, la expirarea termenului de carantină, cetățenii Republicii Moldova, care vor avea depășită perioada de ședere (90 zile pe parcursul a 180 zile), vor fi nevoiți să părăsească Republica Lituania pe parcursul unei perioade de toleranță (care va fi anunțată ulterior de către autoritățile lituaniene).

Astfel, cetățenii Republicii Moldova, cărora le va expira perioada de ședere (90 zile pe parcursul a 180 zile) pe teritoriul Republicii Lituania și nu au putut părăsi țara în perioada carantinei, sunt rugați să informeze Departamentul lituanian pentru Migrație prin expedierea unui e-mail la adresa info@migracija.gov.lt cu atașarea tabelului de informații completat (aici).

https://www.migracija.lt/-/legal-status-of-foreigners-in-the-republic-of-lithuania-during-the-quarantine?redirect=%2F

Vă rugăm, cei care doriți să vă întoarceți acasă în Republica Moldova, să contactați Ambasada la nr. de tel. +370 69698155 sau e-mail vilnius@mfa.gov.md.

De asemenea, Vă recomandăm să perfectați polițe de asigurăre pentru sănătate.