Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Error message

Notice: Undefined property: stdClass::$comment_count in comment_node_page_additions() (line 728 of /home/misiuni/public_html/modules/comment/comment.module).

Sărbătoarea Mărțișorului la Vilnius

Publicat:Wed, 01/03/2023 - 13:35

La 1 martie curent, ambasadele Republicii Moldova și României în cooperare cu Asociația de limbă și cultură română ”Dacia” au organizat o petrecere cu prilejul celebrării tradiției Mărțișorului, simbol al primăverii. Acestui eveniment jovial s-au alăturat numeroși membri ai comunității de limbă și cultură română din Lituania, care și-au împărtășit bucuria revederii, au omagiat tradiția de a purta mărțișor și, totodată, și-au adus felicitări reciproce cu ocazia sosirii primăverii.

Cei doi ambasadori au felicitat membrii comunității cu prilejul Mărțișorului și, în spiritul anotimpului în care natura se trezește din nou la viață, recapătă culoare și speranță, au urat participanților sănătate, prosperitate, clipe frumoase și mult râvnita pace.

De asemenea, în vederea promovării Mărțișorului și a practicilor culturale asociate Zilei de 1 martie, incluse în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanității, ambasadorii Republicii Moldova și al României au oferit în această zi oficialilor țării de acreditare și șefilor misiunilor diplomatice câte un mărțișor, însoțit de un mesaj de felicitare cu prilejul sosirii primăverii.