Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Participarea la Moldova Trade Forum 2021 și discutarea posibilităților de valorificare a oportunităților pentru promovarea vinurilor moldovenești pe piața lituaniană

Publicat:Fri, 30/04/2021 - 16:46

În perioada 28-30 aprilie 2021, Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania, împreună cu alți agenți economici lituanieni și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Meșteșugărit din Vilnius, a participat la evenimentul organizat în regim online Moldova Trade Forum 2021. Companiile lituaniene participante la eveniment au reprezentat sectoare economice precum servicii, construcții, logistică, energetică, mediu și tehnologii avansate.

La sesiunea individuală B2B misiunea a avut posibilitatea de a discuta cu reprezentantul Vinăriei din RM ”Castel Mimi”, care a manifestat interes pentru promovare pe piața lituaniană. Dialogul a avut drept scop facilitarea în stabilirea contactelor directe cu importatorii de vinuri din Lituania cu scopul dezvoltării unor proiecte de viitor, dar și participarea la o serie de evenimente de promovare pe piața lituaniană, precum Expoziția Internațională ”Vyno Dienos”.

Moldova Trade Forum este un eveniment anual și are drept scop promovarea exporturilor și a platformei de stabilire a parteneriatelor între producătorii din Republica Moldova și rețelele comerciale/distribuitorii din străinătate. În acest an au participat peste 300 de producători din Republica Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului, reprezentanți ai rețelelor comerciale din străinătate, distribuitori, precum și experți economici cu renume internațional. Tematica discuțiilor din acest an a permis efectuarea unui schimb de opinii între experții naționali și internaționali privind posibilele soluții de depășire a efectelor negative ale crizei pandemice și promovarea exporturilor.