Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Participarea la „Export Morning”, ediție dedicată Țărilor Baltice: poarta către Nord

Publicat:Wed, 10/02/2021 - 14:25

10 februarie 2021 - Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Lituania, E.S. dl Serghei Mihov, și prim Secretarul Ambasadei, dna Aliona Rusu, au participat la cea de-a 11-a ediție a Programului Export Morning desfășurată sub genericul ”Țările Baltice – poarta către Nord”, eveniment organizat de către Agenția de Investiții din Republica Moldova cu sprijinul Proiectului Agricultura Performantă în Moldova, USAID Moldova.

În cadrul evenimentului în regim on-line, la care au participat reprezentanții corpului diplomatic moldovenesc și străin, mediul de experți și de afaceri, au fost discutate oportunitățile pentru export și provocările cu care se confruntă mediul de afaceri în accederea pe piața baltică.

În intervenția sa, Ambasadorul Serghei Mihov a prezentat modalitățile de extindere a prezenței producției moldovenești pe piața lituaniană, invitând mediul de afaceri autohton să exploreze activ oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de cooperare economică cu partenerii din Republica Lituania, în mod special pentru stabilirea contactelor directe și promovarea brandurilor naționale.