Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Participarea ambasadorului la ceremonia de transmitere a asistenței umanitare lituaniene

Publicat:Thu, 14/05/2020 - 13:10

Šiauliai, 13 mai 2020 - La invitația Ministerului lituanian de externe, ambasadorul Serghei Mihov a participat la ceremonia de transmitere a asistenței umanitare oferite de către Lituania pentru Republica Moldova, în contextul situației pandemice COVID-19.

Decizia de acordare a asistenței umanitare pentru Republica Moldova, Armenia, Georgia și Ucraina, în valoare de 100 mii euro pentru achiziționarea de consumabile/echipamente medicale produse de către companiile lituaniene în contextul combaterii COVID-19, a fost adoptată la ședința Guvernului lituanian din 22 aprilie, iar gratitudinea părții moldovenești a fost exprimată în timpul convorbirii telefonice din 4 mai a.c. între miniștrii de externe ai ambelor state, Oleg Țulea și Linas Linkevičius.

Cu această ocazie, ambasadorul Serghei Mihov a reiterat recunoștința autorităților de la Chișinău pentru decizia Guvernului lituanian de a acorda acest sprijin foarte oportun și adecvat cu consumabile medicale destinat celor 4 state ale Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, evidențiind totodată că susținerea reciprocă și cooperarea internațională sunt fundamentale în identificarea unor soluții pentru depășirea și gestionarea crizei cauzată de virusul Covid-19. Asistența oferită este o dovadă în plus că Lituania continuă să sprijine multidimensional partenerii săi, în special în aceste momente dificile pentru statele noastre.