Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Anunțuri

CORONAVIRUS - În atenția cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Republicii Lituania

În contextul instituirii stării de urgență în Republica Lituania pe data de 26 februarie curent, din cauza răspândirii COVID-19 la nivel European și creșterii numărului de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, Ambasada vă îndeamnă să urmați cu strictețe recomandările autorităților lituaniene pentru a preveni riscul de contaminare cu coronavirus.

În conformitate cu decizia din 12 martie 2020, Guvernul Lituaniei a decis suspendarea, începând cu 13.03.2020, a tuturor activităților educaționale, culturale, sportive și de divertisment pe teritoriul lituanian pentru cel puțin următoarele 2 săptămâni.

De asemenea, s-a decis ca toți pasagerii care vor veni în Lituania din China, Franța, Germania, Hong-Hong, Iran, Italia, Japonia, Singapore, Coreea de Sud și Spania, state considerate cu risc înalt, să se autoizoleze pentru 14 zile și să completeze un formular privind datele personale către Centrul Național pentru Sănătate Publică din Lituania, iar rezidenților lituanieni li s-a recomandat abținerea de la călătorii în alte state pentru cel puțin următoarele 30 zile.

Recomandările de călătorie pot fi accesate la https://keliauk.urm.lt.

Linia fierbinte 24/24 COVID-19: mob. +370 618 79984 (specialiști din cadrul Centrului Național pentru Sănătate Publică din Lituania).

Ambasada recomandă tuturor persoanelor vizate să consulte în permanență informația actualizată de către autoritățile lituaniene:

pe pagina Guvernului: http://lrv.lt/…/coronavirus-in-lithu…/relevant-information-1

pagina MAE: https://urm.lt/default/en/important-covid19

pagina Ministerului Sănătății: http://sam.lrv.lt/en/

pagina web privind Pregătirea Națională pentru Situații de Urgență în Lituania: https://www.lt72.lt/go.php/eng/Frequently-asked-questions-faq-about-the-novel-coronavirus?fbclid=IwAR0u-8zu295D5oXepBwQMNm57OF5RMblEaWc2n4eW1TQKZb_XnEKQ_w9AMY

Numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova în Lituania este +370 6969 8155 (la acest număr nu se oferă sfaturi și consultații consulare și nu se pot face programări).