Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Tue, 05/11/2019 - 11:00

Vilnius, 4 noiembrie 2019 – La Vilnius a avut loc proiectarea docudramei "Siberia din oase" la cinematograful Skalvija, corpul diplomatic, publicul lituanian și membrii diasporei având posibilitatea să vizioneze în premieră filmul, precum și să discute cu regizoarea Leontina Vatamanu și producătorul Virgiliu Mărgineanu.

Ambasadorul S. Mihov a venit cu un cuvânt de salut prin care a exprimat mulțumiri publicului prezent, inclusiv conaționalilor și membrilor Asociației diasporale „Dacia” în frunte cu președinta Lucia Bartkiene. De asemenea, a menționat că proiectarea filmului la Vilnius reprezintă rezultatul eforturilor comune depuse cu scopul de a crește diversitatea culturală și interacțiunea dintre Republica Moldova și Lituania, de a favoriza contactele interumane și de a crea condiții favorabile pentru diversificarea cooperării bilaterale în beneficiul cetățenilor noștri.

În cadrul schimbului de opinii, publicul a indicat relevanța filmului pentru a valoriza și mai mult memoria istorică nu numai despre valurile de deportări, dar și colectivizare, foametea organizată și alte evenimente tragice prin care au trecut popoarele noastre, inclusiv din Lituania și țările baltice.