Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova
în Republica Lituania

A A A

Aniversarea a 30 ani de la fondarea Asociaţiei de limbă şi cultură română „Dacia“ din Lituania

Publicat:Fri, 20/09/2019 - 17:19

19 septembrie, Vilnius - în incinta Casei comunităților naționale, membrii diasporei din Lituania au participat la recepția cu ocazia aniverăsării a 30 de ani de la fondarea Asociaţiei de limbă şi cultură română „Dacia“ (1989-2019), prima Asociație a comunității moldovenești înregistrată peste hotarele ţării. Cu această ocazie, Asociației a fost înmânată Diploma de onoare din partea Prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru contribuție la păstrarea identității naționale și culturale.

În mesajul de felicitare al Ambasadei, a fost remarcată importanța comunității din Lituania în promovarea culturii și valorilor naționale. De asemenea, au fost aduse aprecieri pentru contribuţia deosebită și spiritul de inițiativă a Președintei Asociației Lucia Bartkiene, care ajută nemijlocit la menținerea unității în cadrul diasporei naționale din Lituania.

Cu același prilej, pe 14 septembrie curent colaboratorii Ambasadei împreună cu membrii diasporei au vizitat Colina Crucilor situată lângă orașul Šiauliai, unde se află și Crucea de piatră de Cosăuți a Moldovenilor, montată în anul 2011.