Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Ambasadorul Serghei Mihov a participat la Forumul internațional al femeilor antreprenoare din Vilnius

Publicat:Fri, 15/11/2019 - 13:29

15 noiembrie 2019, Vilnius – Ambasadorul Serghei Mihov a participat în calitate de vorbitor invitat la Forumul internațional al femeilor antreprenoare din Vilnius, în cadrul panelului de discuții cu tematica „Parteneriate internaționale pentru promovarea femeilor în afaceri”. La Forum a participat, de asemenea, o delegație națională condusă de președinta Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), Angela Gladei.

În intervenția sa, Ambasadorul S. Mihov s-a referit la eforturile depuse la nivel național pentru abilitarea femeilor, atragerea femeilor în business, precum și imperativul promovării în continuare a egalității de gen în toate sectoarele de activitate, care sunt critice pentru accelerarea dezvoltării durabile. Totodată, a pledat pentru crearea condițiilor necesare participării cât mai active a femeilor în procesul de luare a deciziilor, notând că este responsabilitatea fiecărui stat de a pune în aplicare politici care promovează implicarea activă a femeilor în viața politică și economică la toate nivelurile, cât și de a stimula încrederea în acest proces.

La fel, a fost apreciat și faptul că, în acest an, abilitarea femeilor se numără printre sectoarele de asistență prioritară și proiectele de cooperare stabilite pentru țara noastră de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, prin programul său de cooperare pentru dezvoltare și promovarea democrației.

Forumul de la Vilnius este organizat de Rețeaua internațională a femeilor antreprenoare din Lituania (IBWN), Seimas-ul lituanian și Ambasada Canadei în Republica Lituania, întrunind participanți din Republica Moldova, Georgia, România, Canada, Letonia, Estonia, Turcia, Ucraina și alte țări.