Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova
în Republica Lituania

A A A

Ambasadorul Serghei Mihov a avut o întrevedere cu Ministrul de interne al Republicii Lituania, Rita Tamašunienė

Publicat:Wed, 23/10/2019 - 10:41

22 octombrie 2019, Vilnius - Intensificarea cooperării moldo-lituaniene în domeniul afacerilor interne, menținerii ordinii și securității publice, a fost discutată de Ambasadorul Serghei Mihov cu Ministrul de interne al Republicii Lituania, Rita Tamašunienė.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au convenit asupra necesității valorificării potențialului de cooperare existent în sectoare de interes comun, fiind subliniat interesul Republicii Moldova în continuarea preluării bunelor practici și a schimbului de experienţă profesională în domeniul polițienesc, managementului frontierei, combaterii corupției și prevenirii criminalității transfrontaliere, atât din punct de vedere operațional, cât și strategic.

Totodată, Ambasadorul Serghei Mihov a reiterat gratitudinea autorităților de la Chișinău pentru asistența oferită țării noastre și implementarea cu succes a proiectului Twinning privind reforma instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție din Republica Moldova, în special în contextul reformelor instituționale și consolidării securității regionale.

Un alt subiect de interes l-a constituit examinarea posibilității recunoașterii permiselor de conducere moldovenești în Lituania. Ambasadorul S. Mihov a accentuat, în context, că reluarea negocierilor cu obiectivul semnării unui acord bilateral în acest domeniu ar fi un lucru foarte important pentru diaspora moldovenească și o realizare însemnată care ar servi intereselor cetățenilor țării noastre, prin măsuri și beneficii concrete.

La rândul său, Ministrul Rita Tamašunienė a apreciat bunele contacte stabilite între ministerele de interne ale ambelor state și a exprimat disponibilitatea de a oferi, în continuare, expertiza necesară părții moldovenești, pentru fortificarea capabilităților și o mai bună asigurare a statului de drept și menținere a ordinii și securității publice în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.