Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Ambasadorul Serghei Mihov a avut o întrevedere bilaterală cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Seimas-ul Lituaniei, Žygimantas Pavilionis

Publicat:Thu, 11/02/2021 - 13:41

11 februarie 2021, Vilnius – Subiectele ce țin de agenda europeană a țării noastre și cooperarea interparlamentară bilaterală au fost discutate de ambasadorul Serghei Mihov cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din legislativul Lituaniei, Žygimantas Pavilionis.

În timpul discuției, ambii interlocutori au pledat pentru fortificarea relațiilor interparlamentare și a schimbului de experiență între legislativele de la Chișinău și Vilnius, evidențiind totodată rolul grupurilor parlamentare de prietenie moldo-lituaniene și al platformelor internaționale de discuții.

Ambasadorul S. Mihov a exprimat gratitudine pentru sprijinul oferit de Lituania țării noastre în promovarea inițiativelor de parteneriat european și implementarea reformelor sectoriale la nivel național, reiterând interesul Chișinăului de a utiliza la maximum potențialul relațiilor interparlamentare pentru consolidarea prieteniei și cooperării stabilite între țările noastre. 

Președintele Comitetului pentru afaceri externe Žygimantas Pavilionis a confirmat disponibilitatea Lituaniei de a susţine în continuare Republica Moldova în atingerea obiectivului de integrare europeană și a subliniat importanţa menținerii și intensificării dialogului interparlamentar la nivelul comisiilor de profil în contextul schimbului de experiență și preluării bunelor practici.