Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Ambasada Republicii Moldova la Vilnius a participat la Târgul Caritabil de Crăciun

Publicat:Mon, 02/12/2019 - 11:22

30 noiembrie 2019, Vilnius - Echipa Ambasadei Republicii Moldova a participat la cea de-a 17-a ediție a Târgului de Crăciun de la Vilnius, acțiune caritabilă organizată anual de către Asociația Internațională a Femeilor din Vilnius (IWAV) și misiunile diplomatice acreditate în Lituania.

Republica Moldova a fost prezentă la târg cu un stand național compus din mai multe produse autohtone, iar evenimentul a constituit o bună ocazie și platformă favorabilă pentru promovarea produselor moldovenești și a imaginii țării, inclusiv ca destinație turistică. Mijloacele financiare colectate din vânzarea produselor sunt donate, tradițional, în fondul Asociației Internaționale a Femeilor din Vilnius pentru finanțarea ulterioară a proiectelor caritabile în Lituania.

Târgul Caritabil de la Vilnius întrunește anual peste 40 de misiuni diplomatice și reprezentanțe ale organizațiilor internaționale din Lituania, fiind vizitat de peste 5000 de persoane și devenind un eveniment tot mai popular în rândul locuitorilor capitalei lituaniene.

Cu această ocazie, Ambasada exprimă gratitudine producătorilor autohtoni care au susținut participarea Republicii Moldova la Târgul Caritabil de Crăciun din acest an, și anume companiilor ”Bostavan”, ”Vinăria din Vale”, „Orhei-Vit” și ”Bio Cămara” a Mănăstirii Zăbriceni.