Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Error message

Notice: Undefined property: stdClass::$comment_count in comment_node_page_additions() (line 728 of /home/misiuni/public_html/modules/comment/comment.module).

Întrevedere la Camera de Comerț, Industrie și Artizanat din Vilnius

Publicat:Tue, 07/02/2023 - 09:48

La 7 februarie curent, ambasadorul E. Druc a avut o întrevedere cu Sigitas Leonavičius și Almantas Danilevičius, Președintele și, respectiv, Directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Artizanat (CCIC) din Vilnius, la care au fost abordate posibilități de consolidare a relațiilor comercial-economice moldo-lituaniene.

Discuția s-a axat preponderent pe potențialul de export al producătorilor, piețele de desfacere a produselor, îmbunătățirea mediului de afaceri, identificarea sectoarelor de perspectivă pentru oamenii de afaceri din ambele state, diseminarea informațiilor dar și a posibilităților de implicare în anumite proiecte de interes comun.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la posibilitățile de cooperare dintre CCIC și Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova, de inițiere a acțiunilor de interes comun, eventual, organizarea unei misiuni a oamenilor de afaceri, la Chișinău sau Vilnius, cu participarea sectoarelor de afaceri din cele două țări, precum construcții, energie regenerabilă, aprovizionarea cu apă și tratarea apei, turism, procesarea agroalimentară etc.