Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Întrebări frecvente: Ce trebuie să fac dacă îmi expiră termenul de ședere?

Publicat:Thu, 26/03/2020 - 00:00

În legătură cu situația de carantină și măsurile de suspendare a căilor de comunicare internațională, recomandăm cetățenilor moldoveni care au depășit termenul legal admis de ședere, sau îl vor depăși în timpul apropiat, să informeze prin e-mail Departamentul lituanian pentru Migrație.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova, cărora le va expira perioada de ședere (90 zile pe parcursul a 180 zile) pe teritoriul Republicii Lituania și nu au putut părăsi țara în perioada carantinei (pînă la data de 13 aprilie 2020, ora 24:00), sunt rugați să informeze Departamentul lituanian pentru Migrație prin expedierea unui e-mail la adresa info@migracija.gov.lt cu atașarea tabelului de informații completat (aici).

Detalii pot fi accesate pe următoarea pagină web: https://www.migracija.lt/-/legal-status-of-foreigners

Cetățenii Republicii Moldova care vor depăși perioada de ședere în perioada carantinei și nu vor avea posibilitatea din motive explicabile să părăsească teritoriul Republicii Lituania, nu vor fi sancționați. Însă, la expirarea termenului de carantină, cetățenii Republicii Moldova, care vor avea depășită perioada de ședere (90 zile pe parcursul a 180 zile), vor fi nevoiți să părăsească Republica Lituania pe parcursul unei perioade de toleranță (care va fi anunțată ulterior de către autoritățile lituaniene).

Urmăriți pagina Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova privind întrebări și răspunsuri despre asistența în condiții de COVID-19 : https://mfa.gov.md/ro/content/atentia-cetatenilor