Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Întâlnirea cu reprezentanții diasporei din Lituania cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Publicat:Fri, 20/12/2019 - 20:58

La 20 decembrie 2019, echipa Ambasadei și membrii diasporei din Lituania au participat la întâlnirea anuală cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului. Evenimentul festiv a fost organizat în cooperare cu Ambasada României la Vilnius și Asociația de limbă și cultură română ”Dacia”.

Programul a inclus interpretarea colindelor de Crăciun, povestiri despre tradițiile și obiceiurile de iarnă, poezii și ghicitori pentru copii, fiind o ocazie excelentă de a discuta subiecte de interes comun, dar și a degusta bucate, dulciuri și băuturi naționale, oferite de către Ambasadă.

Ambasadorul Serghei Mihov i-a felicitat pe membrii diasporei cu prilejul frumoaselor sărbători de iarnă, evidențiind că celebrarea în 2019 a 30 de ani de la fondarea Asociației „Dacia”, dar și aniversarea a 30 de ani de la tipărirea la Vilnius a primei publicații cu grafie latină – Glasul, au constituit un imbold important pentru realizarea în comun a acțiunilor având drept obiectiv conservarea și promovarea obiceiurilor, tradiţiilor și culturii naţionale.