Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Programul de lucru şi informaţii de contact

DATE DE CONTACT

Secţia consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Lituania prestează servicii consulare de Luni până Vineri, între orele 09:00-12:00 și 13:00-17:00.

Serviciile consulare sunt prestate în baza unei programări prealabile pe  e-Programări.

ZILE DE ODIHNĂ: sâmbătă, duminică şi zilele de sărbătoare nelucrătoare potrivit art. 111 al Codului Muncii al Republicii Moldova:

 • 1 ianuarie - Anul Nou;
 • 7 și 8 ianuarie - Naşterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi);
 • 8 martie - Ziua internaţionlă a femeii;
 • prima și a doua zi de Paşte conform calendarului bisericesc;
 • ziua de luni la o săptămână după Paşte (Paştele Blajinilor);
 • 1 mai - Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii;
 • 9 mai - Ziua Europei și Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei;
 • 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului;
 • 27 august - Ziua Independenței;
 • 31 august - sărbătoarea "Ziua Limbii Române";
 • 25 decembrie - Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou).
Miglos g. 61A, LT-08102, Vilnius, Republica Lituania

Nr. de telefon pentru consultații servicii consulare
+370 5 260 7916
Pentru informații, cetățenii pot apela telefonic în zilele de luni până vineri, în intervalul orelor 9:00-17:00 (pauza de masă 12:00-13:00). Totodată, se recomandă consultarea rubricii corespunzătoare serviciului consular ce urmează a fi solicitat – sau accesați rubrica Întrebări frecvente – unde se pot găsi răspunsuri la majoritatea întrebărilor ce țin de serviciile consulare.
Telefon de urgență 
+370 61318707
La numărul de telefon de urgență se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.
Telefon Secretariat
+370 5 260 7914
La acest număr nu se oferă consultații consulare, fiind destinat doar pentru comunicarea interinstituțională/autorități publice.
Adresa e-mail pentru consultații consulare
vilnius@mfa.gov.md
În cazul în care aveți neclarități sau doriți consultație suplimentară pe orice problemă de ordin consular, recomandăm să scrieți un mesaj pe e-mail, la care veți primi un răspuns într-un termen cât de urgent posibil.
https://www.facebook.com/MoldovainLithuania
Cetățenii pot contacta Ambasada și prin intermediul Facebook Messenger
Centrul de Apel al MAEIE
Pentru comoditatea cetățenilor Republicii Moldova, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare , Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numărul de telefon  0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul  +373 22 23 20 02 (din străinătate) sau +373 798 18081 (inclusiv WhatsApp). Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene