Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Participarea Ambasadei la celebrarea Francofoniei la Vilnius

Publicat:Fri, 24/03/2023 - 20:44

În luna martie Ambasada Republicii Moldova s-a alăturat seriei de activități organizate cu ocazia celebrării Zilei Francofoniei în Lituania având în vedere calitatea de membru al OIF a Republicii Moldova.

Astfel, la 15 martie curent, în incinta Institutului Francez din Lituania, Ambasada cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova a organizat proiecția filmului documentar cu subtitrare în franceză „Grădina sovietică”, în regia lui Dragoș Turea. O peliculă care dezvăluie publicului experimentele secrete cu energie atomică operate sub regimul sovietic în agricultura Moldovei.

Ambasada, de asemenea, a contribuit la fondul de premii destinate elevilor laureați ai Olimpiadei de limbă franceză desfășurată în capitala lituaniană în ajunul evenimentului.

Programul de activități omagiale s-a încheiat la 22 martie, cu o serată festivă, organizată în comun de ambasadele României, Franței, Canadei, Republicii Moldova și Delegației Wallonie- Bruxelles, care a reunit reprezentanți ai corpului diplomatic, cercurilor academice și universitare, oameni de cultură.