Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Festivalul de muzică clasică „Kultūros Savaitė”

Publicat:Thu, 28/09/2023 - 11:30

DCZ_6024.JPG

La 23 septembrie curent, echipa ambasadei a avut parte de un eveniment artistic de excepție. Ediția 2023 a Festivalului internațional de muzică clasică „Kultūros Savaitė” (Săptămâna Culturii) din or. Marijampole, s-a încheiat cu un Concert de Gală susținut în Centrul cultural al orașului la care a luat parte și pianistul moldovean Marcel Lazăr. Talentatul interpret a evoluat în duet cu pianista lituaniană Kamilė Zaveckaitė, acompaniați de orchestra simfonică a Colegiului de muzică din Marijampole, condusă de dirijorul Marius Reklaitis.

A fost un concert excepțional cu sală arhiplină, artiștii având o prestație excelentă, răsplătită cu aplauze frenetice în picioare și buchete de flori.

Primarul orașului, organizatorii festivalului au mulțumit cordial sponsorilor și sprijinitorilor Festivalului, printre care și Ambasada Republicii Moldova.

Le mulțumim noi pentru invitația de a deveni parteneri ai Festivalului „Kultūros Savaitė 2023”, contribuind astfel la promovarea schimburilor cultural artistice care, la rândul lor, consolidează relațiile de cooperare și prietenie dintre cele două țări.

Menționăm că festivalul ”Kultūros Savaitė” are drept scop popularizarea muzicii clasice în rândul populației, cuprinzând o serie de evenimente educative și master-class-uri pentru tinerii artiști, dar și concerte variate de muzică clasică. În ediția curentă, pianistul Marcel Lazăr a oferit cursuri de măiestrie pianiștilor și ansamblurilor de muzică de cameră a școlii de arte din localitatea Sūduva, reg. Marijampole.

 

 

DCZ_6364.JPG
DCZ_6833.JPG