Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Degustare de vinuri exclusive Château Purcari

Publicat:Sat, 21/10/2023 - 14:24

La 19 octombrie curent Hotelul restaurant „Vila Komoda” din Palanga a găzduit o degustare de vinuri exclusive Château Purcari, organizată în cooperare cu Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Lituania (LHRA) și Ambasada, în atenția unui public profesionist, inclusiv, reprezentanți ai domeniului HORECA din Lituania, jurnaliști și somelieri.

Vinurile Purcari au fost prezentate de somelierul leton Janis Kalkis și managerul de vânzări, responsabilă de piața lituaniană Natalia Vangheli. Oaspeții și potențialii parteneri au apreciat calitatea vinului Château Purcari și au rămas încântați de gustul rafinat al vinului.

Notăm că ideea acestei degustări rafinate a fost inspirată de proiectul privind promovarea turismului sustenabil în Moldova și Lituania, sub egida UE4Business, implementat anul trecut de Asociația Lituaniană a Hotelurilor și Restaurantelor în cooperare cu Rețeaua de transfer tehnologii din Moldova.

În adresarea sa de salut, ambasadorul a adus mulțumiri LHRA în persoana Directorului său Egle Lizaityte pentru implementarea cu succes a proiectului care a culminat cu un astfel de eveniment de promovare a vinurilor Château Purcari, exprimând speranța că rețeaua HORECA va contribui la extinderea vinurilor moldovenești de calitate pe piața lituaniană. Șeful misiunii a mulțumit, de asemenea, administrației Hotelului restaurant „Vila Komoda” pentru găzduirea evenimentul și ajustarea la vinurile servite a unui meniu excepțional creativ și delicios oferit de către bucătarul său șef.

Precizăm că alte două eveniment similare de promovare a vinurilor Chateau Purcari au fost organizate de Vila Komoda la 20 și 21 octombrie în orașele Palanga și Kretinga.