Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

ANUNȚ!

Publicat:Fri, 15/03/2024 - 15:59

  • Începând cu 11 martie 2024, pe teritoriul Lituaniei este interzisă atât aflarea, cât și tranzitarea automobilelor cu numere de înmatriculare în Federația Rusă.
  • Măsurile restrictive se aplică și asupra cetățenilor Republicii Moldova care au în proprietate un astfel de automobil sau se află în tranzit.
  • Amintim că, începând cu 11.09.2023, autoritățile lituaniene au pus în aplicare articolul 3i al Regulamentului Consiliului 833/2014 care interzice cumpărarea, importul sau transferul, direct sau indirect, dacă acestea sunt de origine rusească sau exportate din Rusia. Conform anexei XXI a Regulamentului respectiv, în categoria acestor mărfuri sunt incluse și autovehiculele (autoturismele) care se încadrează în codul NC 8703, iar interdicția este aplicată tuturor celor care dețin un astfel de automobil, indiferent de naționalitatea proprietarului sau a conducătorului auto.
  • Încălcarea sancțiunilor internaționale intrate în vigoare din 11.03.2024, prevede o amendă și posibilă confiscare a mașinii.