Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania

A A A

Întrevederea ambasadorului cu viceministrul economiei și inovării Karolis Žemaitis

Publicat:Fri, 26/05/2023 - 12:10

La 25 mai curent ambasadorul a avut o întrevedere cu viceministrul economiei și inovării Karolis Žemaitis, responsabil de domeniul turismului. În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile  de impulsionare a cooperării pe sectorul turistice, organizarea unor tururi info-turistice între operatori, împărtășirea experienței, organizarea unor schimburi de bune practici, în mod deosebit privind turismul rural, oportunități și provocări. La fel, interlocutorii au convenit la examinarea oportunității semnării unui acord/memorandum de colaborare în domeniul turismului între Moldova și Lituania, condițiile de accedere la anumite organizații turistice europene în domeniul turismului.

Viceministrul K. Žemaitis a mulțumit pentru susținerea candidaturii Lituaniei în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului, totodată, a adus aprecieri progresului de integrare europeană a Republicii Moldova. El a menționat disponibilitatea Ministerului economiei și inovării de a oferi sprijin necesar și expertiză legislativă pe domeniul HORECA, în particular privind criteriile de clasificare a instituțiilor hoteliere și de servire a mesei.

În final, interlocutorii, au convenit să rămână în contact pentru continuarea discuțiilor și punerea în practică a celor discutate în ordinea priorităților Republicii Moldova pe domeniul turismului.